Skip to main content

In samenwerking met het Luxor Theater speelt John Buijsman de spannende en muzikale thriller De bizarre nacht van Arie Speksnijder. Niet in het rode pluche maar in de rauwe setting van het pop-up theater in LP2 (direct naast het nieuwe Luxor).

Speksnijder heeft dienst. De berichten komen binnen. Steekpartij op het Deliplein, ruit ingegooid in de Parklaan, mishandelingetje in een buitenwijk, zieke feestvierder op de Witte de With. Routinewerk. “Speksnijder hoort bij de nacht, en andersom: de nacht past Speksnijder als een warme jas.”

Speksnijder telt af. Hij staat op de drempel van zijn pensioen.Veel heeft hij niet meer te verliezen. Met zijn vrouw gaat het niet goed. Al eerder raakte hij zijn dochter kwijt. Het lijkt een nacht te worden als alle andere nachten.Tot zich de ultieme kans voordoet. Speksnijder moet kiezen tussen zijn plicht en zijn hart.

Tegen het duistere decor van een stad die openligt naar de wereld maakt Speksnijder de eenzaamste nacht van zijn leven door, heen en weer geslingerd tussen zijn plichtsgevoel als toegewijde agent en de woede die hij probeert te onderdrukken.

Speksnijder is de hoofdrolspeler in een klassieke wraaktragedie, gespeeld door John Buijsman in een regie van Marcel Visbeen met een schurend-poëtische tekst van Peer Wittenbols. De composities die een soundtrack vormen van internationale grotestadsmuziek zijn van Michel Banabila en Keimpe de Jong. Dusty Ciggaar begeleidt Buijsman op gitaren. Martine Manten tekent voor de dramaturgie, de productie is in handen van Nina Gouw en Janny Vos.Techniek Evert Smit, beeld Buijsman en Buijsman, Marcel Visbeen en Bert Pot.

Informatie over de kaartverkoop en een complete speellijst vind je op de website van John Buijsman.